Crema unt ten matur
Din nou o crema pentru doamnele mele iubite: o crema unt, puternic hidratanta pentru ten matur. Este indicata si pentru zona ochilor, cu exceptia tenului sensibil care poate avea reactii adverse de la uleiurile esentiale.
Uleiul cu infuzie de cafea e incarcat cu antioxidanti care ajuta lupta impotriva imbatranirii tenului datorita caldurii, luminii si radicalilor liberi. Cand este aplicata pe zona ochilor, cafeina ajuta la eliminarea cearcanelor, de aceea o folosesc si pentru masca pentru cearcanecu cafea si piper.
Crema este grasa, pentru ten matur si uscat. Eu am ten gra, am testat-o si eu din curiozitate. Nu as putea sa o folosesc de mai multe ori pe luna, dar senzatia a fost placuta de hidratarea placuta si profunda.
Reteta
- 2 linguri (30ml) de unt shea
- 2 linguri (30ml) de unt cacaoa
- 2 linguri (30ml) de ulei infuzat cu cafea
- 2 lingurite (10ml) de ceara albine
- 1 lingurita (5ml) de ulei de coacaze negre
- 1 lingurita (5ml) de ulei de argan
- 1 lingurita (5ml) de ulei de zmeura
- 1 lingurita (5ml) de ulei vitamina E
- 1/4 lingurita (1.2ml) btms
- 40 picaturi uleiuri esentiale (~2ml): scortisoara, piper, nucsoara, salvie
Mod de preparare
1. Se aseaza ingredientele la indemana si se dezinfecteaza masa de lucru.
2. Se pregateste infuzia de cafea in ulei. Orice ulei este bun, am folosit o combinatie de uleiuri care erau deschise de aproximativ 3 luni.
3. Reteta pe care am folosit-o pentru infuzia de ulei este mai jos, nu doar cafea, am adaugat si flori uscate:
- 100ml ulei
- 2 linguri cafea
- 2 linguri flori trandafiri chinezesc
- 1 lingura ceai verde
-1/2de lingura scortisoara
- 4 pastile probiotice
- un varf de cutit de piper.
4. Se acopera cu un ciolofan paharaul termorezistent, si se pune pe baie-marie 1-2 ore. Apoi se strecoara.
5. Se incepe prepararea cremei de fata, se pun intr-un pahar termorezistent toate ingredientele, mai putin uleiurile esentiale.
6. Se lasa la topit 20-30 minute pe foc mediu.
7. Dupa ce s-a racit, sa se poata atinge cu mana paharul termorezistent, se adauga uleiurile esentiale, apoi se toarna in recipientele finale.
Nu trebuie adaugati conservanti, avand in vedere ca nu se foloseste apa.
Cateva observatii:
- pentru tenul sensibil evitati zona ochilor si pleoapele (multumesc Marina pentru avertizare)
- e posibil ca pe fundul recipientului final sa se formeze depuneri de cafea, probabil pentru ca nu am reusit eu sa filtrez prea bine cafeau de ulei.
- se pastreaza in frigider, alfel se va taia, nici o problema majora se poate reface prin incalzire sau doar ignora aspectul mai urat (cum vedeti in pozele de mai jos).
Comentarii
Trimiteți un comentariu