Crema hidratanta de zi
O crema hidratanta, usoara, pufoasa care se absoarbe repede si miroase excelent...ii spun crema de zi, pentru ca este atat de usoara, nu are totusi protectie SPF, de aceea nu o recomand fara o pudra sau un fond de ten cu protectie, ceva asemanator cu cele din reteta pudra si fond de ten minerale spf 20. Dar sunt indragostita complet de aceasta crema pentru ca se absoarbe foarte repede si lasa tenul hidratat fara prea multa grasime.
Despre untul de murmuru si uleiul de nuci/alune gasiti mai multe detalii in reteta unt de corp, le-am folosit pentru ca se absorb repede in piele si sunt indicate pentru tenul gras.
Alte elemente importante pentru o crema de zi sunt colagenul si elastina, care hidrateaza si confera elasticiate si fermitate pielii.
De data aceasta am descoperit uleiul esential vetiver: are un miros patrunzator, pamantiu si puternic, direct din sticluta chiar mi se pare urat. Dar, combinat cu alte uleiuri esentiale este divin, as mirosi crema rezultata in permanenta...si de obicei nu-mi plac mirosurile tari. Am citit putin despre el, este foarte folosit in industria de parfumuri, are proprietati antiinflamatoare, antiseptice, cicatrizante, tonice si afrodisiace. Are un efect de racorire, de abia astept sa-l folosesc intr-o lotiune dupa plaja.
Reteta
- 70% (70ml) apa- 15% (15ml) apa lamaie
- 20% (20ml) apa pin
- 35% (35ml) apa distilata
- 2% (2ml) sodium lactate/honeyquat
- 6% (6ml) BTMS
- 3% (3ml) cetyl alcohol
- 10% (10ml) oils
- 5% (5ml) ulei hazelnut
- 5% (5ml) ulei macadamia nut
- 5% (5ml) unt murumuru
faza de racire
- 2% active
- 0.5% provitamina B5
- 0.5% colagen vegetal
- 0.5% elastina
- 0.5% acid salicylic
- 1% ue: 12 sapin siberie, 15 orange, 7 bergamot, 5 santal, 1 vetiver (cooling effect)
- 1% conservant Germaben
Mod de preparare
1. Se aseaza ingredientele la indemana si se dezinfecteaza masa de lucru.2. Se masoara si se combina apa cu acidul de miere, honeyquat.
3. In alt recipient termorezistent, se combina uleiurile, untul cu solutiile emulsifiante.
4. Se pun pe baie-marie, am acoperit paharul cu apa staniol pentru a evita cat mai mult evaporarea. Se lasa pe foc mediu timp de 15-20 minute pentru a ajunge la aceeasi temparatura si pentru a elimina cat mai multe bacteriile.
5. Se iau de pe foc si se combina. Imi place mai mult sa torn apa in ulei, e mai usor de curatat paharul de apa si sunt convinsa ca voi folosi tot uleiul.
Am o noua jucarie, un Milk Frother pe care il folosesc in loc de blender. Functioneaza perfect pentru cremele lejere, si pentru combinarea initiala a oricarei tip de creme. Dupa ce consistenta devine prea groasa, folosesc mixerul, dar nu a fost cazul in aceasta creama.
O picatura de verde, pentru a da o usoara nuanta verzuie alaturi de mirosul de padure.
7. Poza de final, 3 recipiente de 30ml si unul pe jumatate.
Un sfat la final: trebuie sa incercati uleiurile si unturile cu efect mai uscat si uleiul esential vetiver.
Comentarii
Trimiteți un comentariu