Sare hidratanta pentru baie
Sarea hidratanta pentru baie sau picioare ajuta la relaxare musculaturii, reduce stresul din timpul zilei si imbunatateste calitatea somnului.
Sarea epsom este folosita pentru cantitatile mari de magneziu. Pentru a mari proprietatile antibacteriene si antidurere, precum si mineralele naturale, am adaugat si sare de Marea moarta si sare de himalya, puteti sa inlocuiti cantitatile cu sare epsom.
Despre magneziu am scris si in exfoliant pentru calcaie crapate, reduce inflamatiile si calmeaza durerile musculare, reduce stresul si ajuta la imbunatarirea somnului. Daca nu aveti fulgi de magneziu, puteti inlocui cantitatea respectiva cu sare epsom.
Uleiul de Neem l-am folosit pentru posibile infectii, bacterii si ciuperci ce pot afecta picioarele si calcaiele. Are proprietati antimicrobiene, antifungice, antiseptice, trateaza uscaciunea si roseala pielii, poate trata dermatita. Foarte bun uleiul, dar pentru mine miroase foarte urat, asa ca daca va intrebati de ce am folosit o cantitate atat de mare de uleiuri esentiale, ei bine, pentru a masca mirosul uleiul de neem.
Uleiurile esentiale alese sunt de asemenea pentru a trata in primul rand calcaiele crapate, cu proprietati antiseptice, antimicrobiene si antifungice. Puteti sa le schimbati, dar sunt bune pentru orice portiune a corpului, nu numai calcaie.
Comparand uleiurile folosite in aceasta sare hidratanta pentru baie si in reteta spray natural contra insectelor, sigur ii voi recomanda mamei reciclarea si refolosirea:
1. spalare pe picioare
2. apa folosita sa o arunce in gradina, este un bun ingrasamant (sarea epson este recomandata ca ingrasamant natural) si un insecticid natural.
3. eventual, sa o amestece cu zatul de la cafeaua de dimineata, papa si mai buna pentru flori.
4. bonus, daca pune si nucile de sapun folosite pentru sampon/sapun, atunci florile vor fi cele mai fericite.
Sincer, cred ca se poate folosi si ca insecticid, adaugata putin sub saltea pentru purici si alte uratanii. Nu am cum sa o testez, pentru asta, gandaci de casa nu am la bloc in Dublin.
Vorbind de reciclare, am folosit ca borcane de stocare borcanele cu dulceata pe care le aveam de la mama, este un targ cat se poate de cinstit: dulceata cea mai buna din lume pe sare colorata, stiu cine a castigat acest troc.
Reteta
- 4 cani (1000g) sare epsom
- 1 cana (250g) bicarbonat sodiu
- 1/4 cana (60g) sare Marea moarta
- 1/4 cana (60g) sare himalaya
- 1/8 cana (30ml) ulei vitamina e
- 1/8 cana (30ml) ulei neem
- 2 lingurite (10g) fulgi magneziu
- 10 pastile probiotice (Bio-Kult)
- 150 drops (7.5ml) uleiuri esentiale si culori:
- culoarea portocaliu - 30 picaturi ulei esential de portocale
- culoarea portocaliu galbena - 30 picaturi ulei esential de lamaie
- culoarea azure(verde+albastru) - 30 picaturi ulei esential de cimbru
- culoarea albastru - 30 picaturi ulei esential de eucalypt
- culoare mov(e putin cam rosie) - 30 picaturi ulei esential de lavanda
- culoarea alb galbui - 15 picaturi ulei esential de lamaie + 15 picaturi dulei esential tea tree
Mod de preparare
1. Se aseaza ingredientele la indemana si se dezinfecteaza masa de lucru.
2. Se combina toate pudrele, am facut o poza la galetusa mea de 5kg de bicarbonat sodiu. Daca adaugati flugi de magneziu, va trebui sa-i rasniti inainte, altfel sunt prea mari si abrazivi. In reteta exfoliant pentru calcaie crapate nu am rasnit fulgii de magneziu, si au fost putin cam prea abrazivi pentru mine (sau sunt eu prea mofturoasa).
Am adaugat si pastile probiotice, inca nu stiu daca sunt sau nu absorbite prin piele, eu sper ca da.
Se amesteca incet pudrele.
3. Se adauga uleurile si se amesteca din nou cu grija.
4. Jocul cu culorile e cel mai frumos, am folosit ~ 1 cana pentru fiecare culoare, nu este necesar sa fie egal impartite. Despre cum se obtin culorile am scris si fard de pleoape cu minerale naturale, puteti sa va inspirati de acolo pentru culori.
Evident, puteti combina culorile si uleiurile esentiale dupa cum vreti, puteti sa folositi si alte nuante si alta ordine a culorilor. In aceasta reteta, fiecare culoare are un anumit parfum, toate sunt diferite pentru a nu ne plictisi de acelasi miros atat timp cat folosim sarea hidratanta pentru baie.
Incercam sa fac un semi-curcubeu, evident nu am reusit, dar imi place rezultatul final, e interesant, viu colorat si vesel, perfect pentru a inveseli baia in care se pastreaza sarea.
Concentratia pe care o recomand e maxim 1 lingura la 2 litri de apa si minim 1 lingura la 4 litri. Incercati si testati care e combinatia cea mai buna pentru organismul propriu. De asemenea, recomand sarea hidratanta pentru spalari de 2-3 ori pe saptamana pe picioare, nu am testa-o pentru baie. Dupa spalare, se poate continua cu crema pentru calcaie crapate pentru un efect profund de hidratare.
Daca va hotarati sa folositi sarea in cada, aveti grija sa nu alunecati datorita uleiurilor pe care le contine.
Comentarii
Trimiteți un comentariu